Reencle

(3 recenzije korisnika)

Ne stvara neugodne mirise

Izuzetno tih

Učinkovit u kratkom vremenu

Kapacitet: do 1kg dnevno

 • Bijela
 • Siva
Obriši

599.00 + besplatna dostava

Eliminirajte svoje ostatke hrane, stvarajući organski, prirodni kompost.

Smanjite štetne emisije metana uzrokovane deponiranjem otpadne hrane.

Na održiv način se riješite do 1 kg otpada od hrane dnevno.

Zašto biram Reencle?

“Pun pogodak, mala i lijepo dizajnirana spravica, izgleda kao aparat za kavu ili nešto fancy, a spašava nas od kuhinjskog otpada i biootpada koji je bilo tlaka stavljati u smeđe vrećice. Nečujan, laganini za korištenje, a velika pomoć u kućanstvu! Za svaku preporuku!”
Nives
“Imam doma Rinklića i radi ko urica Iznenađujuće brzo prerađuje sve ostatke od hrane i nema više neugodnih mirisa! Preporučujem svima koji doma kuhaju, a posebno ako imaju i vrt!”
Marko
“Predobar je! Lagan za instalaciju i korištenje, čak ga i klinci koriste.. Više nema onih poluraspadnutih smeđih vrećica na koje se kelje insekti.. Niti svakodnevnih odlazaka do kante za biootpad.. Pojednostavio mi se život, preporučam!”
Sanda

U Hrvatskoj se godišnje baci 286 tisuća tona hrane*

Tehnologija koja ostatke hrane pretvara u kompost bogat nutrijentima

REDUCIRAJUĆI UKUPNU MASU DO 90%

 • Rješenje za kućanstva, apartmane, urede.

  Reencle je električni komposter, dizajniran da se suptilno uklopi u moderni urbani život, pružajući jednostavno, učinkovito i ekološki prihvatljivo rješenje za smanjenje i ponovnu upotrebu ostataka od hrane.
  Kapacitet 1 kg dnevno.

 • Bez neugodnih mirisa, bez nereda.

  Čista kuhinja, higijenski uvjeti.

 • Bez insekata, crva i glodavaca.

  Nema neugodnih mirisa koji privlače nametnike. Riješite se nametnika na elegantan način.

 • Smanjuje volumen otpadne hrane oko 90%.

  Od 1 kg otpadne hrane stvorite 100 g organskog komposta.

 • Pretvara kuhanu i sirovu hranu u organski kompost.

  Obrada otpadne hrane događa se uz prisutnost mikroorganizama koji mogu tolerirati začinjenu i kiselu hranu.

 • Izuzetno tih i energetski učinkovit.

  Ne ometa spavanje te troši 1,25 kWh dnevno.

 • Jednostavan za instalaciju i korištenje.

  Nema potrebe za vodovodnim priključcima. Sadrži senzor pokreta koji olakšava ubacivanje otpadne hrane.

Tehnologija patentiranih mikroorganizama

ReencleMicrobe™ su mikroorganizmi stvoreni za razgradnju otpadne hrane.

 • Nisu štetni za ljudsko zdravlje.
 • Nisu štetni za okoliš.
 • Tolerantni su i ne smeta im velika količina soli u hrani niti kiseli uvjeti.
 • Izdržljivi - u nepovoljnim uvjetima prelaze u stanje mirovanja stvaranjem spora i ne ugibaju - samoodrživi su

Često postavljana pitanja

 • Koju preduvjeti moraju biti ispunjeni za instalaciju uređaja?

  Za pokretanje uređaja potrebno je imati obični priključak struje (jednofazni). U uređaj dodajte mikroorganizme (dolaze s uređajem) i vodu (1,5 – 1,8L). Period aktivacije mikroorganizama je 24h nakon čega su oni spremni za obrađivanje ostataka od hrane.

 • Koji ostaci idu u uređaj i šta nastaje iz obrade?

  Prihvatljivi ostaci hrane – Reencle može razgraditi onu hranu koju ljudi i životinje mogu probaviti – voće, povrće, kuhano i pečeno meso i riba, tjestenina, žitarice, kolači, krekeri, kruh, kuhana jaja. Ostaci hrane bogate vlaknima mogu uzrokovati usporenu razgradnju te se preporuča da se izrežu na manje komade prije ubacivanja u uređaj – korica od pizze, kora lubenice i banane, rotkvice, kupus, krastavci, batat, kukuruz. U uređaj nemojte stavljati ništa tvrdo i nejestivo za ljude. Ovakve vrste ostataka hrane mogu uzrokovati kvar Reencle-a – kosti, morski plodovi (školjke, rakovi, jastog), koštice (breskva, avokado), ljuske orašastih plodova, cjelovito korjenasto povrće, ulje, lijekovi, cigarete, drveni pribor za jelo, papir, selotejp, plastika, guma, metal, staklo. Nakon obrade dobijemo supstrat bogat nutrijentima kojim možete prihranjivati vaše biljke (kompostiranje) ili odbaciti s kućanskim otpadom (biorazgradivi ili miješani komunalni otpad).

 • Vrijeme obrade?

  Vrijeme obrade je približno 24 sata, ovisno o vrsti ubačenih ostataka. Uređaj radi konstantno, a ostatke od hrane možete ubacivati po potrebi tijekom dana – otvaranje poklopca uređaja neće prekinuti ciklus razgradnje.

 • Na koji način mogu koristiti nastali supstrat kao kompost?

  Prije nego želite primijeniti supstrat na vaše biljke, potrebno je pustiti da Reencle radi 48h bez dodavanja ostataka od hrane. Nakon toga izvadite supstrat te ga pomiješajte sa zemljom u omjeru 4 (zemlja) : 1 (supstrat) i pustite da odleži u prozračnoj posudi minimalno tri tjedna prije kompostiranja vaših biljaka. Kompost će biti spreman kada poprimi izgled humusa i ima zemljasti miris.

 • Smatra li se normalnom pojavom kondenzacija na stijenkama uređaja?

  Da. Unutarnja temperatura proizvoda postavljena je tako da se održava na 50°C do 60°C, što je prikladno za uzgoj mikroorganizama. Prilikom instalacije uređaja (inicijalno dodavanje vode) i tijekom daljnjeg rada uređaja, može doći do kondenzacije na poklopcu i unutarnjim stijenkama zbog razlike između unutarnje i vanjske temperature. Kondenzacija je prirodna pojava i ne predstavlja problem.

 • Smatra li se normalnom pojavom razvitak plijesni u unutrašnjosti uređaja?

  Da. Plijesan se često može naći na supstratu, unutarnjim bočnim stijenkama i miješalici. Lopaticom koju dobijete uz uređaj pomiješajte nastalu plijesan sa supstratom te će se ona kroz par sati razgraditi.

 • Zbog čega se supstrat nakuplja na uglovima i stijenkama spremnika?

  Obzirom da se miješalica u uređaju rotira blizu njegovog središta, supstrat se može nakupljati i taložiti po kutovima i stijenkama uređaja. Lopaticom sastružite supstrat i pomiješajte ga sa smjesom prije dodavanja hrane za optimalan rezultat.

 • Ako sam danima odsutan od kuće, moram li poduzeti neke posebne mjere?

  Ako ste odsutni od kuće dulje od 7 dana, nemojte unutra stavljati hranu 2 dana prije polaska i potpuno razgradite preostale proizvode razgradnje prije odlaska. Na dan odlaska isključite proizvod i izvucite kabel za napajanje. Ako ste odsutni od kuće manje od 7 dana, koristite Reencle kao i inače. Na dan polaska provjerite da supstrat nije suh. Ukoliko je potrebno ponovno aktivirati mikroorganizme dodajte 500 ml vode i ostavite 4-6 sati prije početka uporabe.

 • Mogu li mikroorganizmi uginuti ako se ne stavi hrana?

  Ne. Reencle-ovi mikroorganizmi će privremeno prijeći u stanje spora (stanje spavanja) u slučaju prestanka unosa hrane i neće uginuti. Ukoliko primijetite da se njihovo stanje pogoršava, odnosno više ne razgrađuju hranu adekvatno, kontaktirajte nas za daljnje upute.

 • Treba li mikroorganizme često kupovati/nadopunjavati?

  Ne, mikroorganizmi se sami obnavljaju i nema potrebe za dodatnom kupnjom. Kako bi osigurali optimalne uvjete za njihovu održivost, prilikom vađenja supstrata iz uređaja potrebno je pripaziti da se ne izvadi prevelika količina – odnosno, supstrat mora dosezati označenu minimalnu razinu na uređaju.

 • Što učiniti ako se osjeti neugodan miris iz uređaja?

  Ukoliko iz uređaja osjetite miris kvasca najbolje je dodati citrusno voća (npr. grejp, naranča, limun) kako bi neutralizirali miris. U slučaju kiselkastog neugodnog mirisa neko vrijeme nemojte dodavati kiselu hranu (kore voća, pulpe voća i sl.). Korištenje opcije sušenja tijekom dana i dodavanje mljevene kave zajedno s ostacima hrane pomaže pri neutralizaciji neugodnih mirisa. Ukoliko uređaj koristite više od godinu dana, moguće da je potrebno zamijeniti filter.

 • Smijem li u uređaj staviti smrznutu hranu?

  Ne. Smrznutu hranu potrebno je otopiti prije nego što je stavite u Reencle. Smrznuta hrana uzrokuje promjenu optimalne temperature te mikroorganizmi prelaze u stanje spora (stanje spavanja) zbog čega prestaje adekvatna razgradnja unutar uređaja. Također, krutost smrznute hrane može uzrokovati oštećenje miješalice.

 • Obzirom da uređaj sadrži mehaničku miješalicu, može li doći do ozljede prilikom upotrebe?

  Ne, uređaj je konstruiran na način da se mehanička miješalica zaustavlja ukoliko je uređaj otvoren. Također, mehanička miješalica nije oštra i ne predstavlja rizik od ozljede.

 • Zbog čega uređaj buči?

  Periodični zvukovi nalik vibracijama mogu se dogoditi ako je supstrat unutar uređaja presuh. Potrebno je dodati vode ili vodenasto voće i povrće (lubenica, krastavac i sl.) kako bi uređaj nastavio raditi nečujno.

Tehnologija koja ostatke hrane pretvara u supstrat bogat nutrijentima!

Reencle Prime - električni komposter

Naruči odmah